muga1

Topp Rioja

Spansk vin gir ofte mye kvalitet for pengene – særdeles hos Bodegas Muga!

 

Rioja – uten tvil Spanias fremste og mest berømte vindistrikt. Plassert sentralt i Nord-Spania og omringet av fjell, er Riojas klima varmt og kontinentalt med optimale forhold for modning av druer. Som et av få vindistrikter, lages vin fra Rioja kun på lokale druesorter. De viktigste sortene er Garnacha, Mazuelo og Spanias egen drue og store stolthet, Tempranillo.

 

Vinstilen her ble dels utviklet sent på 1800-tallet, da Frankrike ble rammet av Phylloxera-lusen. Denne tok livet av nesten alle vinstokkene, og franske vinhandlere så seg derfor nødt til å reise utenlands for å finne nye produsenter. Forbindelsen startet Spanias langvarige kjærlighetsforhold til lagring av vin på eikefat, og vinstilen er fremdeles preget av dette.

 

muga2

Bøkkerverkstedet hos Muga

 

Hos Bodegas Muga er nettopp dette en viktig faktor. Vinhuset, som har produsert kvalitetsvin siden 1932, har investert store summer i et eget bøkkerverksted, hvor det både lages og repareres eikefat. I vinmarkene er de svært selektive under innhøstingen – kun de beste druene går igjennom – og alle vinene får lang lagring før de går ut i salg. Disse vinene er noe av det beste Rioja har å by på!

 

 

Reserva 2010

Bodegas Muga, Rioja, Spania #3098901 basis kategori 4, kr 199,90,-

Fiken og andre tørkede frukter, mørke bær, vanilje, tobakk og en lett oksidativ tone på duft. Konsentrert og rik på smak med lett sødmefull mørk bærfruktighet, litt fiken og rosiner, krydret med tobakk. Flott struktur med faste, tørre tanniner og forfriskende syre. Tung og rustikk, spansk klassisk stil på sitt beste. God lengde med mørke bær, tørket frukt og tobakk i ettersmak. Drikk nå til 2025, til lam. (89)

 

Prado Enea Gran Reserva 2005

Bodegas Muga, Rioja, Spania #3149101 bestillingsutvalg, kr 359,90,-

Dufter mørke bær og tørket frukt, tobakk og søte krydder. Lett sødmefull og konsentrert frukt på smak, innslag av søte krydder. Bløt struktur med flott syre og lett tørre tanniner. Balansert og nydelig, ni år gammel og pent utviklet. Tørr avslutning og god lengde. Denne har fortsatt noen år, kanskje 15. Passer til lam og vilt. (91)

 

ukens_vin_uke47_2014

 

 

Leave A Comment