geyerhof1

Økologiske Nyheter

Weingut Geyerhof, en historisk vingård som lager friske og delikate hvitviner!

 

Mellom Kamptal og Wachau ligger et av de eldste vinproduserende områdene i Østerrike – Kremstal. Her er det blitt dyrket vindruer siden middelalderen, hvor mange av vinmarkene ble definert, avgrenset og navngitt av munkene for flere hundre år siden.

 

geyerhof4

Innhøsting i Kremstal. Foto: Weingut Geyerhof

 

Her ligger Weingut Geyerhof, en historisk vingård. Den har blitt nevnt i historiebøkene siden 1135, og har vært i nåværende families eie siden 1635. Etter at Ilse og Josef Maier og deres tre barn tok over i 1985 har de løftet eiendommen til å bli en av de mest spennende og respekterte produsentene i området. Ved siden av å drive økologisk jobber de med biologisk mangfold for å skape en bærekraftig og naturlig balanse på sine totale 30 hektar.

 

Ilse Maier. Foto: Weingut Geyerhof

Ilse Maier. Foto: Weingut Geyerhof

 

Familien Maier dyrker lokale, franske og tyske druesorter, hvor den østerrikske signaturdruen Grüner Veltliner er hovedfokuset. Med denne sorten lager de fire enkeltmarksviner hvor målet er å fremheve vinmarkenes terroir, eller jordsmonn om du vil. Resultatet er friske og delikate viner med ulike mineralske uttrykk.

 

 

Grüner Veltliner Rosensteig 2013

Weingut Geyerhof, Kremstal, Østerrike #1813901 bestillingsutvalg, kr 179,90,-

Druene er håndhøstet og kommer fra enkeltvinmrken Rosensteig som ligger i Hollenburg. Sertifisert økologisk og spontangjæret. Fersken, blomster, urter og sitronskall på duft. Frisk og stram syre med kjølig, konsentrert og elegant, flott frukt. Syrefrisk og fruktig utgang med middels lengde og ettersmak av fersken og urter. Drikk nå, til asiatisk, spekemat eller røyket fisk. (87)

 

Riesling Sprinzenberg 2013

Weingut Geyerhof, Kremstal, Østerrike #1814001 bestillingsutvalg, kr 199,90,-

Druene er håndhøstet og kommer fra enkeltvinmarken Sprinzenberg som ligger i Oberfucha. Sertifisert økologisk og spontangjæret. Dufter fersken, epler og sitrus, innslag av blomster. Frisk og stram, livlig syre med leskende og kjølig fruktighet som går i retning av epler og fersken. Syrefrisk og mineralsk avslutning med lang og frisk ettersmak. Drikk nå, til spekemat. (88)

 

ukens_vin_uke45.2014

 

 

Leave A Comment