meinklang_vinmark

Biodynamisk vin fra Østerrike

Meinklang – en vingård litt utenom det vanlige

 

Før i tiden var det vanlig med flerkulturelt jordbruk der vindruer kun var en av mange landbruksvarer. Vinstokkene ble dyrket sammen med andre ville vekster. Griser, kyr og sauer tråkket i vinmarkene. I dag er det blitt vanlig prosedyre å fjerne alt av vekster og dyr for å plante vinstokker på hele landbruksarealet. Det gjødsles og sprayes, og når druene ankommer kjelleren finnes det et utall tilsetninger og manipulasjoner som kan brukes. Flere vinprodusenter går nå tilbake til de gamle metodene og legger over til økologisk og biodynamisk landbruk.

 

meinklang_kyr

 

For sunne vinstokker kreves det biodiversitet. Dette oppnås enkelt ved at man lar andre vekster vokse vilt blant rankene, og man har gjerne også noen dyr som trasker rundt. Hos Meinklang dyrkes epler, solsikker, mais og korn, inkludert gamle og nesten glemte sorter som emmer og einkorn. Av sistnevnte lager de en fantastisk god øl som også er tilgjengelig i Norge – Urkorn. På gården tråkker 300 Angus-kyr rundt, sammen med hester og griser. Dyrene og vekstene er med på å beskytte mot plantesykdommer, slik at man ikke trenger å bruke ugressmidler, kunstgjødsel og andre lumske syntetiske stoffer. Gården drives av familien Michlits, hvor hvert av familiemedlemmene har sin spesialkompetanse. Det unge ekteparet Angela og Werner står for vinproduksjonen.

 

meinklang_AW

Angela & Werner

 

Meinklang Burgenland Red 2013

Meinklang, Burgenland, Østerrike #5202401 bestillingsutvalg, kr 129,90,-

Meget fruktig og urtete duft med pepper og mørke bær. Frisk og ren på smak med saftig, mørk bærfrukt. Lett struktur og frisk syre med fast avslutning og middels lengde. Lett og fin, god til lyst kjøtt. (85)

 

Meinklang Blaufränkisch 2012

Meinklang, Burgenland, Østerrike #5202301 bestillingsutvalg, kr 169,90,-

Også meget fruktig på duft med aromaer av plommer, røde bær, anis og urter. Saftig frukt på smak med flotte kryddertoner og fast struktur. Tørr avslutning med god lengde og deilig ettersmak av saftige bær og steinfrukter. Passer til lyst kjøtt. (89)

 

ukens_vin_uke43

Leave A Comment