KA_økologisk_rødvin

KA Økologisk Rødvin

Sammen med Sylvain Fadat på Domaine d’Auphillac har KA laget sin første rødvin

 

Sylvain Fadat er femte generasjons vinbonde i den lille byen Montpeyroux i Languedoc. Sammen med Kulinarisk Akademi har han laget en økologisk vin til det norske markedet. Den er laget på de typiske druesortene for området – Grenache, Cinsault, Carignan og Syrah. Sammen skaper disse druesortene en meget anvendelig matvin som kan drikkes til mange typer kjøttretter, eller nytes for seg selv.

 

Oppskrifter finner du på Kulinarisk Akademis hjemmesider eller ved å følge QR-koden på flasken!

 

KA Økologisk Rødvin 2012

Domaine d’Aupilhac, Languedoc-Roussillon, Frankrike #1735801 bestillingsutvalg, kr 150,-

Middels dyp fiolett. Krydret duft med pepper, urter, mørke bær og et hint av tre. Rundt og bløt struktur med frisk syre og snille, bløte tanniner. Lett sødmefull, men frisk og saftig fruktkarakter, tørr og leskende avslutning. God allround matvin. Kokken anbefaler denne til Coq au vin! Drikk nå. (84)

 

 

Leave A Comment