von_winning_viner

Førsteklasses Riesling

Nå har Sigurd Wongraven inngått samarbeid med en av Pfalz’ beste Riesling-produsenter

 

Siden Weingut Von Winning ble grunnlagt i 1849 har unike viner blitt produsert i disse historiske kjellerne. Det var tidlig på 1900-tallet at Leopold von Winning bestemte seg for å dedikere livet sitt til vin. Han ville lage kvalitetsvin som reflekterte jordmonnet, samtidig som han viste stor respekt og varsomhet for naturen. Leopold satte nye standarder for kvalitetsvin, og han ble en av grunnleggerne til VDP – en viktig tysk organisasjon for landets fremste vinprodusenter. Dagens team driver i samme ånden, med stor respekt for naturen og ved bruk av tradisjonelle metoder. Siden 2008 er alle vinmarkene dyrket økologisk og biodynamisk, vinene gjæres helt naturlig og ingen klaring eller filtrering finner sted.

 

von_winning_vinmark

 

Morgenstern Riesling er Sigurd Wongravens nye hvitvinsprosjekt. Råmaterialet kommer fra Von Winnings vinmarker og inneholder en betydelig del fra det som VDP har klassifisert som toppvinmarker, Ungeheuer og Herrgotsacker. Hos Von Winning foregår gjæring på eikefat av ulik størrelse og alder, mens Wongraven har valgt å la sin vin gjære på stål for en mest mulig ren og aromatisk stil.

 

Morgenstern Riesling finnes i bestillingsutvalget fra 5. September, mens Von Winnings Ungeheuer finnes i et parti på 600 flasker i butikk kategori 5.

 

von_winning_kjeller

 

Wongraven Morgenstern Riesling 2013

Wongraven Wines, Pfalz, Tyskland #136548 bestillingsutvalg, kr 149,90,-

Aromatisk med blomster, grønne epler, sitrus og et hint av mineraler. På smak har den frisk og kjølig frukt med god konsentrasjon og friskhet. Balansert og elegant med masse frukt og lett mineralitet. God lengde. Drikk nå til 2018, til sjømat eller lyst kjøtt. (87)

 

Von Winning Forster Ungeheuer Riesling GG 2013

Weingut Von Winning, Pfalz, Tyskland #136689 parti basis kategori 5, kr 279,80,-

Grønne epler, fersken, blomster, sitron og mineraler på duft. Konsentrert, kjølig og forfriskende frukt som går i retning av epler og sitron. Nydelig balansert med mineralsk utgang og lang frisk ettersmak av modne frukter. Drikk nå til 2025, til fisk og skalldyr. (90)

 

ukens_vin_uke35_2014

 

 

Leave A Comment