seghesio_flasker_grill

Californiske grillviner

Seghesio har spesialisert seg på, og lager toppklasses Zinfandel fra Sonoma County.

 

Det var i Sonoma det Californiske vineventyret startet tidlig på 1800-tallet, da europeere emigrerte til ”the land of opportunities” og plantet vinstokker. Italienske immigranter plantet Zinfandel, som siden har blitt Californias signaturdruesort.

 

Vinmarker i Sonoma County

Vinmarker i Sonoma County

 

Sent på 1800-tallet ankom italienske Eduardo Seghesio USA, og ikke mange år etter kjøpte han i 1895 en eiendom med tilhørende vinmarker. Syv år senere var vingården ferdig bygget, og de første drueklasene ble presset og gjort om til vin. På grunn av familiens bakgrunn ble det naturlig å plante italienske sorter som Arneis, Barbera og Sangiovese. Sammen med disse ble det satt stort fokus på Zinfandel som har blitt vingårdens spesialitet, og Seghesio lager nå noen av statens beste eksemplarer. Familien hadde dyrket druer i nesten 100 år før de i 1983 begynte å tappe vin under eget navn.

 

I dag er det fjerde generasjon som driver vingården videre, med Ted og Jim i spissen, som vinmaker og vinmarksansvarlig. Seghesio driver økologisk og har siden 2003 gjort mange tiltak for å drive så miljøvennlig og bærekraftig som mulig.

 

 

Seghesio Sonoma Zinfandel 2011

Seghesio, Sonoma County, California, USA #4399301 bestillingsutvalg, kr 239,90,-

Aromatisk og intens fruktdreven duft med aromaer av jordbærsyltetøy, plommer, tre, vanilje og lakris. Konsentrert, stoffrik og meget fruktig på smak. Intens vin med sødmefull frukt og bløt, men balansert struktur. Lett tørre tanniner og fast i avslutningen. Lang, krydret ettersmak. Kjempegod Zinfandel. Drikk nå til 2021, til grillet rødt kjøtt, for eksempel entrecôte med litt spicy tilbehør. (89)

 

Seghesio Rockpile Zinfaldel 2011

Seghesio, Sonoma County,California, USA #5712001 bestillingsutvalg, kr 319,90,-

Mørke bær og plommer, sammen med tørket frukt, blomster og fatkrydder. Tiltalende og kompleks duftbilde. Konsentrert med stor, moden, saftig frukt og lette kryddertoner. Bløt struktur med lett tørre og strukturerte tanniner i utgangen. Lang ettersmak av moden steinfrukt og lette kryddertoner. Fantastisk god. Drikk nå til 2020, til grillet rødt kjøtt. (91)

 

ukens_vin_uke30_2014

 

 

Leave A Comment