cavallotto

Rimelig Barolo i basis

Cavallotto produserer elegante og forførende viner til en rimelig pris.

 

Cavallotto er en av Barolos klassiske og tradisjonelt orienterte vinhus, som holder til i Castiglione Falletto, nærmere bestemt på toppen av vinmarken Bricco Boschis. Her kultiverer de 23 hektar med vinmarker, som produserer rundt 100 000 flasker i året. Bricco Boscis utgjør ryggraden i Cavallottos virksomhet, lik som Cavallotto også er vinhuset som har bragt Bricco Boschis frem i lyset blant de beste markene i appellasjonen.

 

Kart over Cavalottos vinmarker

Kart over Cavallottos vinmarker

 

Cavallotto-familien har laget vin siden 1929, mens vingården ble offisielt stiftet i 1948. Samme året begynte de å tappe vinen selv, og selge de under eget navn. Fra starten er gården drevet av samme familie, og i dag er det femte generasjon, bestående av Alfio, Guiseppe og Laura, som fortsetter å lage deilige Piemontesere i tradisjonell stil. Vinmakerne Alfio og Giuseppe er nøye på at vinmarkene skal kultiveres med respekt for naturen. Derfor drives vingården økologisk, og det brukes ingen ugressmidler eller kunstgjødsel. Gress og urter får vokse vilt langs vinrankene, og alt arbeid foregår manuelt. Det fokuseres i stor grad på biologisk balanse i vinmarken, og sunne planter og jordsmonn.

 

Langhe Nebbiolo 2011

Tenuta Vitivinicola Cavallotto, Piemonte, Italia #1657501 bestillingsutvalg, kr 199,-

Druetypisk duft med aromaer av kirsebær, blomser, te, tre og tjære. Saftig, fersk og konsentrert med tørre tanniner og stram syrestruktur. Tørr og fast utgang med lang, saftig frukt i ettersmaken. Meget god og sjarmerende Langhe Nebbiolo. Drikk nå til 2021, til sopprisotto og lam. (92)

 

Barolo Bricco Boschis 2008

Tenuta Vitivinicola Cavallotto, Piemonte, Italia #768401 basis kategori 4, kr 330,62,-

Kompleks duftbilde med steinfrukter, kirsebær, tre, tobakk, te, roser og andre krydrede aromaer. Saftig og strukturert frukt med en balansert tannin –og syrestruktur – tørre tanniner og stram syre. Elegant og saftig frukt som varer lenge. Barolo på den tradisjonelle siden med tørr, fast utgang og lang plomme- og kirsebærpreget ettersmak, akkompagnert av lette kryddertoner. Drikk nå til 2024, til lam og okse. (92)

 

ukens_vin_uke28_2014

 

Leave A Comment