birra_dell_eremo

Birra dell’Eremo

Italienerne kan mer enn å lage vin!

 

Birra dell’Eremo er et lite privateid mikrobryggeri i Assisi i Umbria. Getrude Salvatori Franchi startet bryggeriet i 2011 sammen med brygger og ektemann Enrico, som har bakgrunn innen landbruk og utdannelse fra CERB (Italian Brewing Research Centre). De jobber innenfor Green Technology som innebærer at de benytter seg av miljøvennlige metoder, alt fra teknologien til glassflaskene. De jobber innovativt, men med respekt for tradisjon og historie.

 

Saggia Biere Blanche

Birra dell’Eremo, Umbria, Italia #1442102 bestillingsutvalg, 50cl, kr 79,90,-

Lyst og lett grumsete med kremet hvit skumtopp. Dufter friskt av sitrusfrukter, korianderfrø, appelsinskall og blomster. Deilig og leskende hveteøl med fin kropp. Frisk avslutning med lett bitterhet. Nydelig å drikke alene, men også til lette fiskeretter. (86)

 

Nobile Golden Ale

Birra dell’Eremo, Umbria, Italia #1442002 bestillingsutvalg, 50cl, kr 79,90,-

Brygget på malt. Humlesort Cascade. Lys ale med gyllen farge, lett grumsete, kremaktig skum. Dufter blomster og sitron, noe ananas. Friskt og leskende på smak med slank maltkropp og balanserte og gode humlesmaker. Lett bitter i utgangen. Godt til skalldyr og fisk! (87)

 

Magnifica American Amber Ale

Birra dell’Eremo, Umbria, Italia #1442402 bestillingsutvalg, 50cl, kr 79,90,-

Gyllen kobberfarget. Aromatisk og fruktig duft med tropiske frukter, ananas og furunål. Fyldig og leskende øl med bitter, men behagelig avslutning. Drikk til grillet lyst kjøtt. (87)

 

Fiera American IPA

Birra dell’Eremo, Umbria, Italia #1441802 bestillingsutvalg, 50cl, kr 85,90,-

Gyllen kobberfarge, lett grumsete. Fruktig og intens duft med sitrus, krydderurter og furunål. Rik og fyldig kropp med god fruktighet og tydelig bitterhet. Lang, bitter ettersmak. Passer til grillet kjøtt av okse og lam. (87)

 

Fuoco Triple

Birra dell’Eremo, Umbria, Italia #1440502 bestillingsutvalg, 50cl, kr 94,90,-

Lys gyllen kobberfarget. Dufter brød, karamell og sitrus. Fyldig og smaksrikt med masse karamell –og brødtoner. Lettdrikkelig og leskende med en del maltsødme. Alkoholen på 8,5% merker man ikke mye til. Passer til rødt kjøtt og ost. (86)

 

Terra Oatmeal Stout

Birra dell’Eremo, Umbria, Italia #1440702 bestillingsutvalg, 50cl, kr 82,50,-

Mørk brun mot svart på farge. Dufter kaffebønner, røyk og karamell. Kraftig og smaksrik stout med masse røykede smaker. Friskt og behagelig med lett bitterhet i utgangen. Lang og god ettersmak av nevnte aromaer. Passer til grillet og røyket kjøtt, prøv til sjokoladebaserte desserter. (88)

 

Leave A Comment