waterkloof_etikett

Nytt fra Sør-Afrika

Kraftige og meget gode viner fra Waterkloof i Stellenbosch

 

Waterkloofs historie starter i nyere tid. Den tidligere vinimportøren Paul Boutinot ga opp den suksessfulle forretningen sin til fordel for drømmen om å lage vin. I 1993 startet han jakten etter et sted å dyrke vindruer som hadde potensiale til å produsere viner med karakter fra sitt voksested. Steder som dette, som Barolo og Bourgogne var enten utilgjengelige eller for høyt priset, og Paul måtte derfor lete andre steder. Schapenberg (saue-fjellet) er et av de kjøligste stedene i Stellenbosch, og med vinmarker som har perfekt soleksponering falt valget på dette vakre stedet. Paul tok over i 2004, og i 2005 ble de første flasker fra Waterkloof produsert.

 

Ikke lenge etter fikk Paul selskap av kjellermester Werner og vinmarksansvarlig Christiaan. Etter en omfattende kartlegging ble de i 2008 ferdig med å plante og replante vinstokker på 53 av eiendommens 100 hektar. Det ble bestemt at det resterende arealet skulle bli brukt til å bevare den naturlige vegetasjonen, og i 2008 fikk Waterkloof Champion Status av World Wildlife Fund’s Biodiversity & Wine Initiativ. Det naturlige steget videre ble å gå over til biodynamisk produksjon, og det samme året startet de omleggingen.

 

 

Waterkloof Circle of Life White 2012

Waterkloof, Stellenbosch, Sør-Afrika #1281501 bestillingsutvalg, kr 199,-

Laget på Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Chardonnay og Semillon. Aromatisk duft med aromaer av stikkelsbær, epler, sitrus og våt stein. Fyldig og rik på smak med intense, sødmefulle fruktaromaer og god konsentrasjon. Fruktig og frisk avslutning med god lengde. Drikk nå, til hvit fisk. (85)

 

Waterkloof Circle of Life Red 2010

Waterkloof, Stellenbosch, Sør-Afrika #1281601 bestillingsutvalg, kr 199,-

Laget på Merlot, Syrah, Petit Verdot, Mourvedre og Grenache. Også intens og aromatisk duft med aromaer av skogsbær, plommer, vanilje og krydderurter. Smaksrik, intens og kraftig på smak med delikat og saftig frukt. Flott, bløt struktur og lett tørre tanniner i utgangen. Bærer alkoholen på 14,5% bra. Lang, fruktig og god ettersmak. Drikk nå, til grillet kjøtt av okse og lam. (87)

 

ukens_vin_uke26_2014

 

 

Leave A Comment