mugnier_marechale_etikett

Fantastisk 1er Cru

Prøv denne Premier Cru’en fra en av Bourgognes beste vinmakere. Du vil ikke angre.

 

Denne fantastiske vinen kommer fra en vinmark ved navnet Clos de la Maréchale i Nuits-Saint-Georges. Den består av 9 hektar, og har tilhørt Mugnier-familien siden 1902. Fra 1950 leide familien bort vinmarken til en annen produsent, og etter den 53 år lange kontrakten begynte igjen Mugnier i 2004 å produsere viner fra Clos de la Maréchale.

 

Mugnier driver nesten økologisk – ingen ugressmidler siden 1991 og ingen plantevernmidler siden 1992. Frédéric behandler kun vinmarkene mot mugg to ganger i året. Vinene får gjære naturlig og blir tappet ufiltrert.

 

Mugnier Nuits-Saint-Georges 1er Cru Clos de la Maréchale 2008

Jacques-Frédéric Mugnier, Bourgogne, Frankrike #5348901, bestillingsutvalg, kr 569,90,-

Lys høyrød med noe dybde. Åpen, kompleks og tiltalende duft med aromaer av modne moreller, kirsebær, tre og noen fine jordlige og høstlige aromaer. Lett utviklet på smak med saftig og moden fruktighet. Stram struktur med lett tørre tanniner i utgangen. Lang ettersmak av mineraler og saftig bærfrukt. Utrolig delikat, harmonisk og elegant. Drikk nå til 2024, til kalv og sopp. (92)

 

clos_marechale_kart

 

Leave A Comment